Wednesday, January 14, 2009

Ayam Cyber


Semenjak 2 menjak nie aku suka betul makan ayam nie ... ia dikenali sebagai 'Ayam Cyber'. X tau pasal ape dia pangil name tu. Sbenarnya ayam nie mcm ayam biasa yang lain, cuma pengolahan yg buat ayam tu jadi ketagih kepada sesiapa yang memakannya. Lunch time tadi aku pegi ke bangunan hp, sebelah bangunan PSMB nie, sambil ditemani oleh cayunk aku n mister aie a.k.a shelenge kubis. Amek nasik brader tu akan tanya la, small or medium. Hahaha ... bg yang kuat mkn mcm aku nie ... sure la exraordinary aku nak ... kire hat paling besaq la. Then taruk kuah skit, amek ayam part yang aku suke. 'Put on the table' .. ayat brader tu kalo meja dia kosong kte dok pengang lagi pinggan tuh. Cara potong ayam, cara taruk bawang, cara taruk lada, cara tuang kicap, cara perah limau, kire ade style la ... sambil lengok lengok lagik ... tp yang kureng style dia ari nie aku nye ayam ilang lutut. Disebabkan terlampau style ketika memotong ayam tu .. dia punya lutut tu da terjun masuk dalam singki .. siol betul la .... hahaha ... tp x pe ... isi ade lagi ... jangan jatuh isi tinggal lutut ayam je aku nak buat ape, sumbang masuk lam lobang idung brader tu?

3 Orang budak itam:

peah @ peps said...

perghh...meleleh gak air liur nengoknye...tu tak makan lagi tu..bile nak belanja 'ibu' mengandung ni...nyummm..

Hafiz Fahaza Ghazali said...

fiza - hehe ... kalau nak belanja ayam cyber kene pegi dekat bangunan hp tu ler ... tpt lain x de ..

sHibI said...

cam menarik je..yum2.