Wednesday, January 21, 2009

Makan Malam Kt PD

Tiap tiap hari dating, sampai da x tau nak kemana. So untuk menghilangkan bosan pada sebelah malamnya aku mengajak ler si busuq aku tuh pegi dekat PD. 'Would u like to have a dinner wif me at PD tonite' ditranslatekan dalam bahasa omputeh, sure nak nye kan, biasa la budak busuk, sengih sampai telinga punya. So untuk menghindarkan dari pembaziran minyak secara berlebihan, aku memilih kete budak busuq tu untuk ke PD, memandangkan hanya kami berdua, ok la. Nak bawak moto roadtax x dak lak, pastu jauh lak tu, nek moto jejauh nie bkn x ley, tp masa mula nak nek moto tu cantik, cun melecun lagik ... turun moto dari perjalan yang jauh mcm tu .... mak datok .... orang ke antu nie .... serabai jadinya, byk sangat kene angin ... haha..
Sesampainya kami dekat PD ... so round round la carik kedai makan ... last last jupa la kedai 'JIMAT'. Makanan tu ok la ... besa je ... xde la sedap sangat ...... pas makan kte org pegi melepak kt tepi pantai ... dpn petronas tuh ... rmai gak org malam tu ... semua melepak kt tepi pantai ... ade buat khemah lagi, ade bawak tikar lagi ... so bagi kami yang datang melenggang kangkung nie, berdiri je la, jumpa kerusi awam baru duduk. Tu la pepatah org dedulu, 'Kalau takut dipukul ombah jangan berumah ditepi pantai', bagi yang bekhemah nie mcm mane lak, ini kategori takut takut brani la kot ... huhuhuh ....
Lepas da bosan dok tepi pantai aku pon ngajak la busuq aku nie balik .... nek keta, jalan je .... tp seperti biasa la dia nie ..... jalan jauh kalau malam nak tido je kejenye .... tp takpe ... da besa dah ... bawak je ....
Penat tu penat la gak ... siang keje ... malam rush pegi PD plak ... tp besh ... itu yang pasti ...



Hmmm ... lembut sungguh pasir kt sini ... lama gak lar x pijak pasir pantai ... pijak pijak pasir lembut tu .. ngan angin malam lagik ... ilang stress, ilang pemikiran pasal beban keje ke ape ke .... kalo notebook tu kire tekan restore to default setting la .... hahaha


Dpn petronas je ... tp bwh pokok yang bercahaya ... huhu ..... time nie da dekat nak balik da ... da x larat nak jalan kt pantai .... duduk atas krusi plak ...

4 Orang budak itam:

chiaci said...

hehhe tq comot!

K.Dally said...

jauhnya gi makan

peah @ peps said...

..ngehh..rindu zaman2 bercintan cintun sblm dinikahi...:P

sasuke said...

fuuh...tu ado menatang apo dok meninjau kat blakang tuh? brrrrr...seram...huhuhu